Rebslagergården, Næstved

Et unikt lejlighedsbyggeri midt i Næstved med fokus på innovative og bæredygtige løsninger.
Beskrivelse

Rebslagergården er Danmarks første etagebyggeri med hele den bærende konstruktion i CLT træelementer, og i hele taget et projekt hvor bæredygtige løsninger har været i højsædet. Grønne tage optager store dele af regnvandet og de valgte beklædningstegl kræver mindre energi at producere end traditionelle tegl. CLT-elementerne, der er lavet af bæredygtigt europæisk træ, har et væsentligt lavere CO2 aftryk både i produktion og transport, sammenlignet med traditionelle betonelementer.

Rebslagergården er indrettet med 17 lejligheder, et fællesrum og parkeringskælder i fire mindre blokke, der er fint indpasset i (by)landskabet i den centrale del af Næstved. I baggården ligger de tre største bygninger, med hver fem lejligheder, rundt om et hyggeligt fællesareal op mod åsen der strækker sig ind igennem Næstved by. Mod gaden afsluttes byggeriet af den fjerde og mindste blok som fint tilpasser sig Østergades karréstruktur i skala og materialevalg.

Lejlighederne fordeler sig fra ca. 75 til 128 m2, både i et og to plan.

Fakta

Sted: Østergade, Næstved
År: 2018-2020
Omfang: 17 lejligheder med fælles faciliter – i alt 2100 m²
Bygherre: A. Brandelev Ejendomme
Totalrådgivning: William Tolstrup Arkitekter
Landskab: Landskabsarkitekt Birgitte Fink
Ingeniører: Ramboll

Artikler

https://sn.dk/Naestved/Luksusbyggeri-skrider-frem-i-Oestergade/artikel/758886

http://www.mynewsdesk.com/dk/bygma-gruppen/news/foerste-clt-boligblok-opfoeres-i-naestved-bymidte-367806

Kategory