Møntergade, Næstved

Lejlighedsbyggeri midt i Næstved med særlige krav til udformningen
Beskrivelse

I den gamle del af Næstved blev en byggetomt ledig efter den hidtidige ejendom blev revet ned i 2014.
For at bygge nyt skulle det oprindelige bymiljø respekteres. Det blev tilladt at bygge i 2½ etager, men bygningen måtte ikke være bredere end 5,3 meter og skulle passe ind i den gamle bydel rent arkitektonisk.

Huset er pudset op i flot gul farve, særligt udvalgt til at passe ind blandt de gamle huse, hvor af nogle af Næstveds ældste ligger i nærheden. De monterede vinduer med sprosser er ligeledes valgt i respekt for omgivelserne. Resultatet er et moderne byhus som flot indpasser sig i omgivelserne centralt i Næstved.

Bredden satte nogle særlige krav til indretningen af lejlighederne. Resultatet var to spændende byhuslejligheder som hver breder sig over tre etager. Den lange bygning betyder at der rigeligt med vinduer, som giver nogle dejlige lyse rum. Hver lejlighed en stor altan/terrasse øverst. Lejlighederne fordeler sig på hh. 117 og 185 m2.

Fakta

Sted: Møntergade, Næstved
År: 2018
Omfang: 2 lejligheder – i alt 300 m²
Bygherre: A. Brandelev Ejendomme
Arkitekt: William Tolstrup Arkitekter

Kategory